Steven Djohan (MSc)Forensics / Investigation lead

Steven Djohan is Forensics / Investigation lead bij Revnext. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de aansturing van consultants en onderzoekers binnen het kantoor. In de afgelopen jaren heeft Steven Djohan diverse nieuwswaardige impactanalyses en evaluatieonderzoeken geleid en uitgevoerd voor ministeries, gemeenten en bedrijven. Zo heeft hij onderzoek gedaan naar de effecten en randvoorwaarden rondom IT-producten als de OV-chipkaart en het Elektronisch Patiëntendossier. Ook heeft hij sociale en technologische innovaties in de veiligheids- en transportsector geanalyseerd, onderzoeken naar grote ICT-projecten bij de overheid geleid (Commissie Elias) en bedrijfsvoeringsvraagstukken bij overheden (onder meer voor de gemeentes Amsterdam en Rotterdam) uitgevoerd. Steven Djohan draagt daarnaast de verantwoordelijkheid voor de operationele planning van uitgebreide penetration tests van verschillende kritieke IT-systemen in vitale infrastructuur en begeleidt organisaties bij het omgaan met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Steven Djohan zet zich vanuit Revnext in voor meerdere social return projecten op zijn vakgebied. Zo is hij één van de initiatiefnemers en sturende krachten achter CSI-010, een gratis opleiding voor MBO-studenten en jong tech talent op het gebied van digital forensics in samenwerking met Techniekcollege Rotterdam en de Cyberworkplace.

Steven Djohan heeft een bedrijfskundige achtergrond en wordt gezien als pionier op het snijvlak van IT en onafhankelijk onderzoek. Binnen Revnext zet hij zich af tegen traditionele (bureaucratische) evaluaties en enquêtes en pleit hij ervoor vooral ook nieuwe forensische technologieën te omarmen. Daarnaast helpt hij diverse opdrachtgevers met innovaties zelf slimmere prognoses voor hun organisatie te maken.