Anouk Vos (MSc MA)Cyber Security / Innovation lead

Anouk Vos is Cyber Security / Innovation lead bij Revnext.  Zij heeft jarenlange ervaring als strategisch cyber security adviseur voor (inter)nationale overheden, multinationals en NGO’s. Zij heeft onder meer gewerkt bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Defensie, het Nationaal Cyber Security Centrum en als hoofd Cyber Security van een strategisch advieskantoor. Anouk Vos studeerde internationale betrekkingen en ontwikkelingsstudies en specialiseerde zich in nieuwe veiligheidsvraagstukken. Zij verzorgt daarnaast presentaties en cursussen op het gebied van cyber security, cybercrime en cyber defense. Ook publiceert zij over trends en nieuwe technologieën in deze sectoren.

Naast haar werkzaamheden bij Revnext was Anouk Vos oprichter en tot 2016 president van het Women in Cyber Security Netwerk. Ook is zij medeoprichter en voorzitter van de non-profit Cyberworkplace, een werkplaats waar jongeren, waaronder (gamende) scholieren en schoolverlaters, een hands-on cybercurriculum volgen en werkervaring opdoen bij overheid en bedrijfsleven.

Anouk Vos is winnaar van de Lof Spotlightprijs voor Female Leadership 2015 en in 2016, 2017 én 2019 verkozen tot één van de Inspiring Fifty, de vijftig meest inspirerende vrouwen in de technologie sector. In 2017 werd zij verkozen als aanstormend talent in de Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar Verkiezing. In 2019 werd zij uitgeroepen tot één van de 25 meest invloedrijke vrouwen in cyber security van Europa. In 2020 benoemde het Amerikaanse State Department haar één van de 80 Faces of Exchange voor het International Visitor Leadership Program (IVLP).