Steven Djohan over de vijfde editie van CSI-010 (Digital Forensics)

In 2023 startte de vijfde editie van CSI-010, dé gratis leergang in Digital Forensics voor jongeren georganiseerd door Cyberworkplace, Techniek College Rotterdam en Revnext. Steven Djohan, partner bij Revnext, is als initiatiefnemer van CSI-010 sinds de eerste editie bij het traject betrokken.

Wat is CSI-010?

CSI-010: Digital Forensics is een cursus voor jonge mensen die geïnteresseerd zijn in het opsporen van hackers en het verzamelen van bewijsmateriaal waarmee de hacks aangetoond kunnen worden.

Hoe ziet de cursus er uit?

Op 8 vrijdagmiddagen worden studenten geïntroduceerd in de wereld van digital forensics en doen ze onderzoek naar computers en netwerken. Voor een deel wordt er gebruik gemaakt van fysieke apparatuur, maar er wordt ook gewerkt met virtuele machines.

Waarom bieden we dit aan?

Volgens Steven Djohan past CSI-010 goed bij de missie van Revnext om organisaties te helpen met het verbeteren van hun digitale veiligheid. “Het is belangrijk en verantwoordelijk werk waar veel vraag naar is. We zien dat veel organisaties dan ook op zoek zijn naar talent om hierbij te helpen. Tegelijkertijd worden de gewenste vaardigheden niet of nauwelijks aangeboden op scholen. Dit is een maatschappelijke opgave waar wij graag vrijwillig een bijdrage aan leveren”.

Volgens Djohan is het ontzettend leuk om te merken dat CSI-010 door studenten zo gewaardeerd wordt (gemiddeld een 9 over de afgelopen edities). Het programma is dan wel gratis, maar niet vrijblijvend. Studenten investeren tijd en inspanning in het curriculum, net als de docenten. Dat is best bijzonder en maakt ook dat we ons best blijven doen om iets bijzonders neer te zetten”.

Meer weten over CSI-010 en de rol van Revnext. Check het interview met Steven Djohan op:

“The need and importance of digital forensics has and will continue to further increase.”