Twittertrollen en rekenmeesters: Robert Kok blikt terug op commotie rekenmodel

Op 24 juni 2019 kwam de website Consultancy.nl met een reconstructie van de ophef rond het door Revnext ontwikkelde CarbonTax-model. Revnext partner Robert Kok werd hiervoor door de redactie van Consultancy.nl bevraagd. Hoe heeft hij teruggekeken op de ophef en welke lessen kunnen hier voor de toekomst uit worden getrokken?

Bron: Consultancy.nl: De afgelopen tijd was er veel te doen om het CarbonTax-model van adviesbureau Revnext. Het model zou er flink naast hebben gezeten bij het berekenen van het aantal verkochte elektrische auto’s, waardoor de overheid voor een half miljard euro de boot in zou zijn gegaan. Robert Kok, die het model ontwikkelde, kwam zelfs naar Den Haag om tekst en uitleg te geven. Tegelijkertijd werd ook kritiek geuit op de negatieve berichtgeving: Kok zou onterecht zijn gebombardeerd tot zondebok, terwijl de werkelijke verantwoordelijkheid bij de Haagse politici zou liggen. Nu de storm een beetje is gaan liggen, blikt Robert Kok met Consultancy.nl terug op de kwestie: “Dat er kritiek is op beleid of subsidies snap ik. Maar het heeft mij absoluut verbaasd dat de kritiek zich heeft gericht op een rekenmodel dat feitelijk enkel als calculator fungeert.” 

Hele artikel lezen: zie https://www.consultancy.nl/nieuws/23847/commotie-rond-rekenmodel-bedenker-robert-kok-blikt-terug