Mary-Jo de Leeuw Etnische Ondernemer van het Jaar!

Op 25 november vond het Etnische Zakenvrouw van het Jaar (EZVN) verkiezingsgala plaats. De verkiezing zet zich in om vrouwelijke topondernemers in de schijnwerpers te zetten. Het EZVN hoopt zo meer professionals met een andere culturele achtergrond in de spotlight te zetten en als rolmodel voor anderen te laten fungeren.

Ondernemer van het Jaar

Tijdens de 14e EZVN-verkiezing werden verschillende awards uitgereikt in het Wings Hotel op Rotterdam The Hague Airport. Mary-Jo de Leeuw, partner bij Revnext, werd uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar!

Enfant terrible

De jury roemde haar lef en doorzettingsvermogen, haar bijdragen aan het maatschappelijke debat en haar vele vrijwilligerswerk om de wereld digitaal veiliger te maken. “Mary-Jo is het enfant terrible van de cyber security wereld en zet haar reputatie in om IT beter en veiliger te maken”.

Rolmodel

Maritza Russel, bestuursvoorzitter van EZVN, ziet een groot belang in de jaarlijkse verkiezing. “Met de verkiezing geven wij de genomineerden de kans om hun carrière, doelen en toekomstplannen te delen. We zien bij de oud-winnaressen dat het inspirerend werkt voor andere professionals. Want succesverhalen zorgen voor nog meer goede ideeën en motivatie.”

Natalie Holwijn, mede-organisator van EZVN, zegt: “Wij zien dat autochtone vrouwen de laatste jaren steeds meer kansen krijgen. Dat is mooi, maar het laat onverlet dat voor vrouwen met een andere culturele achtergrond die kansen nog helemaal niet vanzelfsprekend zijn. En begrijp me goed, wij zijn absoluut geen organisatie die dan meteen de racismekaart trekt. Want het draait, denk ik, in dit geval niet om onwil. Bij het vervullen van een vacature hebben mensen domweg de neiging om terug te vallen op sollicitanten die op hen lijken.” Onbekend, wil Holwijn maar zeggen, maakt ook in dit soort gevallen onbemind.