Revnext partner Anouk Vos in de “spotlight” van Nieuws.nl/Vrouw.nl

Deze week staat Revnext partner Anouk Vos in de “spotlight” van Nieuws.nl/Vrouw.nl. In dit interview wordt ze Mariette Reineke bevraagd over haar werkzaamheden voor de Women in Cyber Security Foundation, de oprichting van Revnext en het nieuwe initiatief voor de cyberwerkplaats in Rotterdam.

Interview

“Anouk vos is alweer tien jaar werkzaam binnen cyber security. Vorig jaar heeft zij haar eigen bedrijf Revnext opgericht, dat advies geeft aan onder andere overheden en grote bedrijven op het gebied van high tech vraagstukken. Haar expertise is digitale veiligheid. “Ik ben een beetje een dinosauriër in dit werkveld, omdat ik binnen dit relatief nieuwe vakgebied al zo lang meedraai. Toen ik begon, hoorde je nooit iemand over hacks en nu is het hot.”

Anouk haar eerste baan was bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de afdeling die zich bezighield met veiligheidsvraagstukken. Daar kreeg zij in 2007 voor het eerst te maken met cyber attacks. “Ik had nog nooit zoiets gezien: Estland (onderdeel van de Baltische Staten) was digitaal platgelegd en was een paar dagen onbereikbaar. Niets deed het. Dit was een nieuwe definitie van conflict voeren voor mij; niet fysiek, maar via computers en met dramatische gevolgen voor een maatschappij. Ik was er volledig door gegrepen en dacht: ik wil weten wat hier gebeurt.”

Lees de rest interview op

In de spotlight: Anouk Vos van Women Cyber Security Foundation