Anouk Vos genomineerd voor Verschilmaker van 2017

Revnext partner Anouk Vos is voor haar vrijwilligerswerk voor de Women in Cyber Security Foundation genomineerd als “verschilmaker 2017” door Vrouwen van Nu. De organisatie Vrouwen van Nu heeft als missie om met de kracht van vrouwen de leefomgeving te versterken. De vereniging heeft geen politieke of religieuze kleur. Elke vrouw is welkom. Met circa 47.000 leden georganiseerd in ruim 550 afdelingen is het de grootste vrouwenvereniging van Nederland.

De Vrouwen van Nu organiseren 1 maal per jaar de verkiezing van de Verschilmaker. Anouk Vos is één van de drie finalisten! Op 3 maart 2017  vindt de uitreiking van de Verschilmaker plaats. De genomineerden  Anouk Vos, Carin Gaemers en Sanne Bolkenstein hebben alle drie een link met het thema van dit jaar: De kracht van samen.

Anouk is president van het netwerk Women in Cybersecurity (WiCS). Sinds 2013 werken de Women in Cyber Security, een groep van inmiddels bijna 800 vrouwen wereldwijd, geheel vrijwillig en belangeloos samen om de wereld digitaal veiliger te maken.  In de wereld van cybersecurity is slechts vier procent vrouw. Veel te weinig, vond Anouk. Lef, stijl en een enorm doorzettingsvermogen hielpen haar bij het opzetten van een beweging van vrouwen die zich inzetten voor internetveiligheid. De Women in Cyber Security Foundation geeft onder andere bewustwordingslessen op basisscholen om kinderen beter te beschermen tegen het gevaar van kinderporno of online pesten, heeft een eigen female hacklab en organiseert netwerk events. In 2016 werd Anouk verkozen tot de Inspiring Fifty: de vijftig meest inspirerende vrouwen. Zie ook: http://vrouwenvannu.nl/landelijk/anouk-genomineerd-voor-verschilmaker-van-2017

 

Medefinalist Carin Gaemers is voor de prijs genomineerd voor het samen met Hugo Borst opgestelde manifest “Scherp op Ouderzorg’ en won hiermee al eerder de Machiavelliprijs.

foto:  ANP REMKO DE WAAL

Sanne Bolkenstein ontwikkelde AFRIpads: een uitwasbaar maandverband, lokaal gemaakt door Oegandese vrouwen.
hier kun je aangeven welke vrouw volgens jou het meeste verschil maakt.